Info:

Deze website is er voor uw gemak. Er wordt steeds gewerkt aan de verdere uitbreiding. Kunt u iets nog niet direct vinden of zijn er zaken onduidelijk? Stel dan uw vraag. U kunt natuurlijk ook direct bellen. Voor een toelichting of zonodig een afspraak.

Motorverzekering

Als u een motor heeft, dan is het verplicht deze te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. (Een WA-verzekering). Deze dekking vormt de basis van de verzekering. Als u dat wilt, kunt u de verzekering uitbreiden met een diefstal- of cascodekking. U bent dan gedekt voor schade aan de motor. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor de opzittendenverzekering en de rechtsbijstandverzekering.

Er zijn onderscheidende motorverzekeringen in de markt met aantrekkelijke voordelen. Zo kan een keuze gemaakt worden voor een zg. Winterstop; een variabel eigen risico (lager eigen risico bij schadevrij rijden en stijging bij schade); gratis meeverzekering van helm en kleding en een korting van 5% op de casco-premie bij de aanwezigheid van een voertuigvolgsysteem.

–> Vraag hier een offerte aan voor een motorverzekering. 

Wat verzekert u mee?

De WA motorverzekering dekt in ieder geval de schade die met de motor wordt toegebracht aan derden. Daarnaast kunt u ervoor kiezen de volgende zaken mee te verzekeren:
»  Diefstal van de motor; 
»  Schade aan de motor door een aanrijding, ook als u daaraan zelf schuldig bent.

Een diefstaldekking voor de motor?

Het diefstalrisico van motoren is hoog. Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak extra eisen. Denk hierbij aan een of meerdere extra goedgekeurde ART-sloten met een bepaalde klasse-indeling of een extra eigen risico bij diefstal. Voor sommige merken en types kan ook de clausule worden opgenomen dat de motor s’nachts binnen moet worden gestald. Deze extra eisen kunnen verschillen afhankelijk van met merk en type Neem contact met ons op voor de eventuele extra eisen.

Een volledige casco of all-risks verzekering voor een motor?

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid van eenvolledige cascodekking, of een all-risksverzekering. Hierbij gelden dezelfde eisen als bij een diefstaldekking, soms nog meer aangescherpt.

Bij de all-risks verzekering is schade verzekerd die u zelf hebt veroorzaakt of onder andere ontstaat door:
» brand
» ontploffing
» storm
» diefstal 
» joyriding 
» botsing, ook met loslopende dieren
» aanrijding
» omslaan
» te water of van de weg raken
Voor oldtimers wordt soms een lagere premie of een aangepaste dekking gehanteerd.

Let op:

--> De verzekeringsmaatschappij berekent de premie apart voor het WA-gedeelte en het cascogedeelte. Voor de WA-premie kijkt de verzekeraar naar het vermogen en het gewicht van de motor. De cascopremie is gekoppeld aan de cataloguswaarde plus de eventuele extra accessoires.
--> Soms houdt een verzekeringsmaatschappij rekening met de leeftijd van de bestuurder bij het bepalen van de premie.
--> Wilt u accessoires meeverzekeren? Dan betaalt u daarvoor een meerpremie. Accessoires dalen ieder jaar in waarde. Kijk daarom regelmatig of dat deel van de verzekering nog wel lonend is.

End FAQ 

Meer informatie over de autoverzekering, bekijk de productwijzer over de motorrijtuigenverzekering.

Terug ««